„Više od 1.000 vozila preregistrovano na ‘RKS’ za desetak dana, Beograd i Vučić ćute“

“Otadžbina” o nastavku preregistracije vozila koju sprovode vlasti u Prištini...
Image
Foto: facebook.com/NP.Otadzbina/

Više od 1.000 vlasnika vozila sa registarskim oznakama gradova na KiM koje izdaje MUP Srbije – tokom prethodnih desetak dana dobilo je “RKS” tablice, na šta zvanični Beograd ćuti dok se predsednik Vučić ne oglašava, saopšteno je iz Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije “Otadžbina”.

U “Otadžbini” su mišljenja da nastavak preregistracije vozila koju od 1. novembra sprovode prištinske vlasti predstavlja “veliki strateški poraz Beograda”.

„I ne smo to, ćerka firma ‘Telekoma Srbije’ na Kosovu i Metohiji – MTS D.O.O, uz dozvolu zvaničnog Beograda poziva Srbe da do kraja godine svi zamene srpske registarske tablice. Bilo bi smešno da nije tužno. Nažalost, ovo je još jedan poraz Aleksandra Vučića u sukobu sa Aljbinom Kurtijem, a da li je stvarni ili dogovoreni pokazaće vreme“, kazali su u “Otadžbini”.

Naglasili su da za predsednika Srbije “nije sporno da samoproglašena Republika Kosovo postane članica UNESCO pa da se onda prištinske vlasti brinu o srpskim svetinjama kao o duhovnom nasleđu Albanaca, da prihvati kosovske simbole, da otvori diplomatsku misiju u Prištini i sve ono što je predviđeno francusko-nemačkim planom”.

„Kada je u pitanju prijem Kosova u Ujedinjene nacije, to je opet ružna prevara Aleksandra Vučića, jer se Srbija za to najmanje pita. O tome odlučuju stalne članice Saveta bezbednosti UN, pre svega Rusija i Kina. Kada sve to što je obećao i potpiše, samoproglašenoj Republici Kosovo će trasirati put za ulazak u Evropsku uniju i NATO.“

Podvukli su da će “dvanaestogodišnje vođenje nacionalne i državne politike od strane Aleksandra Vučića tako doživeti svoje finale”.

„Srbija će ostati bez skoro 17% teritorije, bez neizmernog rudnog bogastva, bez svoje istorije, tradicije i korena. Međutim, zato će braća Vučić postati najbogatiji Srbi na kugli zemaljskoj“, tvrde u “Otadžbini”.

Istakli su da “za sve Srbe širom sveta ostaje jedan važan zadatak – da se nikada ne pomire sa gubitkom Kosova i Metohije, da se stalno bore da ga vrate pod svoju maticu”.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.