Vučić: Zadovoljan sam što su KEDS i Elektrosever postigli dogovor

Izjavio srpski predsednik
Image
Foto: Kontakt Plus

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da je zadovoljan što su Kosovska kompanija za distribuciju električne energije (KEDS) i Elektrosever postigli dogovor, jer se time, kako kaže, izbegava mogućnost da narod na severu Kosova ostane bez struje. Ujedno tvrdi da se tim sporazumom ne prejudicira pitanje imovine.

Dodao je da još gledaju detalje i da sada sledi potpisivanje ugovora sa stanovništvom.

„Kao što znate, svega 11 odsto ljudi na severu je plaćalo struju. Ja sam zadovoljan što su KEDS i Elektrosever postigli dogovor, ali time izbegavamo svaku mogućnost da narod na severu Kosova ostane bez električne energije. To je za nas, u krajnjoj liniji, najvažnije“, izjavio je predsednik Srbije posle puštanja u probni rad gasnog interkonektora Srbija-Bugarska u mestu Trupale u Nišu.

Tvrdi da se ovim ugovorom ne prejudicira pitanje imovine.

„Mislim da su to stvari koje smo uspeli da uradimo“, izjavio je Vučić.

O potpisivanju ugovora, javnost je juče preko društvene mreže „X“ obavestio izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, bez objavljivanja samog ugovora, kao i iznošenja detalja o njegovoj sadržini.

Elektrosever će početi da snabdeva strujom četiri opštine na severu i time će se „prekinuti neregulisana dosadašnja praksa“ – jedna od poruka iz EU nakon informacije o potpisivanju komercijalnog ugovora između Elektrosevera i KEDS-a.

Iz KEDS-a su poručili – „istorijski trenutak“.

Opširnije o tome u posebnim vestima:

Posle potpisivanja ugovora sa Elektroseverom: EU – prekida se „neregulisana praksa“, KEDS – istorijski trenutak

KEDS i Elektrosever potpisali komercijalni ugovor, Lajčak čestita


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.