Projekat obnove kuća Albanaca realizuje se i u opštini Leposavić

Projekat koji ima za cilj izgradnju i renoviranje kuća Albanaca realizuje se i u opštini Leposavić, saopštio kosovski ministar administracije lokalne samouprave Eljbert Krasnići.
Image
Foto: facebook.com/elbertkrasniqimapl

Krasnići je u objavi na “Facebook” platformi naveo da će korist od pomenutog projekta imati porodice koji su učestvovale u konkursu raspisanom od strane Ministarstva administracije lokalne samouprave (MALS).

On je danas u društvu ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svećlje boravio u selima Ceranja i Bistrica koja pripadaju opštini Leposavić.

Tamo su se pomenuti kosovski zvaničnici sastali sa članovima porodica Aljiju, Ibrahimi, Muharemi i Imeri, koje će biti deo projekta čiji je cilj renoviranje postojećih i izgradnja srušenih kuća.

Krasnići je saopštio i da “meštani Leposavića imaju bolju putnu infrastrukturu zahvaljujući putu koji je asfaltirala Vlada Republike Kosovo”, ali nije precizirao o kojoj deonici je reč.

Poručio je da su izgradnja i renoviranje kuća Albanaca “deo veoma važnog projekta Vlade Republike Kosovo”, te dodao da se isti odnedavno sprovodi i u severnom delu Mitrovice.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.