Izložba „Nostalgija“ autorke Aleksandre Zdravković danas u Evropskoj kući u Kosovskoj Mitrovici

Izložba „Nostalgija“ autorke Aleksandre Zdravković biće otvorena danas u Evropskoj kući u Kosovskoj Mitrovici.
Image
Foto: Europe House

Ova izuzetna prezentacija prikazuje 15 crteža ekspresivnih akvarela, pažljivo izrađenih da bi izazvao dubok osećaj nostalgije.

Svako umetničko delo ugrađuje suštinu arhitektonske istorije Zvečana i Mitrovice, predstavljanje kuća i zgrada na način koji prevazilazi jednostavnost i ima za cilj da naglasi arhitektonsku lepotu svojstvenu ranijim stilovima gradnje.

Polazeći od jednostavnosti, umetnica vešto ističe bogatu teksturu sećanja, naglašavajući važnost očuvanja detalja pejzaža i prizora.

Postavka podstiče gledaoce da cene lepotu svojstvenu ovim suptilnostima i služi kao dirljiv podsetnik na nekada ljupke detalje koji čine svet oko nas.

Izložbu će otvoriti Šef Kancelarije EU na Kosovu, Tomaš Sunjog, koji će izneti napomene o podršci EU umetnicima i široj umetničkoj zajednici na Kosovu, kao i odati priznanje umetnicima i umetničkim entuzijastima.

Potom će Aleksandra Zdravković, autorka, podeliti svoja razmišljanja o inspiraciji koja pokreće izložbu i važnosti negovanja mladih talenata na početku njihovih karijera.

Događaj počinje u 16.00 časova.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.