Nakit inspirisan prirodom i životinjama – umetnički modni detalj

Izložba preko 60 unikatnih komada nakita, Mitrovčanke Milene Popović, otvorena je večeras u Evropskoj kući, u severnom delu Kosovske Mitrovice.
Image
Fotografije: Sunčica Andrejević

Njena svojevrsna minijaturna umetnička dela, rađena u polimernoj glini, ne bi trebalo da čude, jer je Milena i fakultetstki obrazovana slikarka.

Inspiracija joj svet oko nje, ali i sama umetnost.

„Dosta me inspiriše priroda, životinje generalno, to se i vidi po količini te tematike, osim toga, završila sam slikarstvo na Fakultetu umetnosti, otud i kolekcija ‘Nosite umetnost’. Inspiriše me što sam na taj način mogla da približim umetnost novoj publici, mladoj publici, koja se možda ne bi zainteresovala za to“, kazala je Milena, dodajući da kolekcija „Nosite umetnost“ predstavlja minijaturne reprodukcije umetničkih dela.

Ovo je Milenina druga izložba, za nju je, međutim, šira javnost u Mitrovici čula tek nakon prvih medijskih izveštaja, iako je tada već uveliko imala kupce u centralnoj Srbiji, na primer.

Zato pojašnjava i da joj medijska podrška puno znači.

No, da biste se uverili u umeće njenog rada u polimernoj glini, posetite izložbu koja je otvorena do 30. novembra, svakog radnog dana. Milenine radove možete da pogledate i na njenom IG profilu „glinena.jewelry„.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.