Pobednici opštinske smotre recitatora Darija Lalić, Danica Dančetović i Sara Andrić

Darija Lalić, Danica Dančetović i Sara Andrić pobednice su 55. opštinske smotre recitatora “Pesniče naroda mog” koja je održana danas u Mitrovačkom dvoru.
Image
Foto: Kontakt Plus

U lepom govorenju takmičili su se učenici osnovnih i srednjih mitrovičkih škola.

U kategoriji mlađeg uzrasta prvo mesto pripalo je Dariji Lalić, koja pohađa OŠ „Sveti Sava“. Recitovala je pesmu „Kravlji štrajk“ i veoma je radosna zbog prvog mesta.

„Osećam se uzbuđeno što sam osvojila prvo mesto i jako bih se zahvalila svojoj učiteljici što je vežbala sa mnom“, rekla je Darija.

Prvo mesto u kategoriji srednjeg uzrasta ponela je Danica Dančetović, učenica OŠ „Branko Radičević“.

„Jako sam srećna što sam osvojila prvo mesto. Prvenstveno bih se zahvalila mojoj nastavnici Ivani Tanić koja je sa mnom vežbala. Ona, i moja majka, su razlog što sam osvojila prvo mesto na ovom opštinskom takmičenju“, iskrena je Danica.

Učenica Medicinske škole sa Domom učenika, Sara Andrić osvojila je prvo mesto u kategoriji starijeg uzrasta izvođenjem stihova „Vragolija“ Branka Radičevića.

„Još uvek osećam tremu u kolenima, ali sam prvenstveno srećna što sam osvojila prvo mesto i zato što sam prošla dalje na okružno takmičenje. Iza ove diplome se krije i veliki broj časova rada sa mojom profesorkom Dijanom Popović i zahvalna sam joj na tome“,  emotivna je Sara.

Najbolje je birao žiri u sastavu: doc. dr Marija Miljković na Katedri za književnost i srpski jezik Filozofskog fakulteta, Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici – predsednica komisije, doc. dr Jugoslava Rakić Mladenović na Katedri za srpski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu, Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, Nevena Milosavljević pesnikinja i profesor srpske književnosti i glumica Snežana Džogović.

Članica komisije, Snežana Džogović, kaže da je zadatak bio nikad teži.

„Čini mi se da je ove godine konkurencija bila, bar po mom utisku, najjača. Stvarno su svi đaci uradili jedan dobar zadatak i ono što sam primetila i to je stvarno sjajno jeste to da su nastavnici, učenici i roditelji one savete koje smo im prošle godine dali, kako da rade na pesmi, dosta toga usvojili i radili na tome. Zbog toga smo imali jedan tako divan događaj“, navodi Džogović.

Budućim takmičarima poručuje da izaberu pesmu koju osećaju, koju razumeju, da pročitaju svaku reč, da tačno znaju šta svaka rečenica znači, da se ne opterećuju, već da uživaju.

Ostali takmičari dobili su pohvalnice za učešće u ovoj tradicionalnoj manifestaciji.

Organizator recitatorske smotre je Ustanova za sport i specijalizovane usluge u Kosovskoj Mitrovici, a pokrovitelj Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.