PKC Akvarijus: Raspisan konkurs za Mitrovičku umetničku rezidenciju

Privatni kulturni centar Akvarijus raspisao je konkurs za Mitrovičku umetničku rezidenciju, drugu po redu.
Image
Foto: PKC Akvarijus

Na konkurs se mogu prijaviti umetnički parovi ili pojedinci stariji od 18 godina, bez obzira na formalno obrazovanje.

Prijavu je potrebno poslati na adresu: info@akvarijus.com.

Prijava treba da sadrži:

1)      ime i prezime, grad i državu, kontakt telefon (u telu mejla)

2)      kratku biografiju (maksimalno 3.000 slovnih znakova)

3)      prezentacija vlastite umetničke prakse (fotografije radova, video zapise, linkove).

Mitrovička umetnička rezidencija biće održana tokom prve polovine 2024. godine.

Ona bi trebalo da okupi stvaraoce iz regiona koji neguju savremeni umetnički izraz u oblastima: slikarstvo, vajarstvo, dizajn, film, performans (konceptualni, muzički, plesni, dramski).

Učešće na Mitrovičkoj umetničkoj rezidenciji podrazumeva sedmodnevni boravak u severnom delu Mitrovice, od januara do aprila 2024. godine

Za sve učesnike rezidencije predviđen je sadržajan program koji podrazumeva razgovore, predavanja, radionice i susrete sa ostvarenim i priznatim ličnostima iz sveta kulture i umetnosti, kao i izlete i obilaske, kako kulturnih i istorijskih vrednosti grada, tako i šireg regiona.

Organizator se pobrinuo da odabranim učesnicima budu obezbeđeni putni troškovi, smeštaj i hrana, kao i umetnički materijal.

Cilj je da tokom boravka u Mitrovici umetnici budu inspirisani gradom, kako bi kada se vrate u svoje mesto, stvorili umetničko delo koje će prezentovati u mitrovačkom Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ tokom maja 2024. godine.

Svi zainteresovani za učešće u ovoj umetničkoj rezidenciji mogu da se prijave na konkurs koji traje do 20. januara 2024. godine.

Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu Privatnog kulturnog centra „Akvarijus“ (www.akvarijus.com) 25. januara 2024. godine.

Mitrovička umetnička rezidencija organizuje se u okviru programske celine „Art terapije III“ koju organizuje „Akvarijus“ a podržava UNMIK.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.