Polaznici škole „Kosovski božur“ kroz radionice do praznične atmosfere

Izrada novogodišnjih ukrasa bila je jedna od kreativnih radionica škole „Kosovski božur“ u saradnji sa organizacijom „Domovik“
Image
Foto: Kontakt Plus

U saradnji sa Domovikom, učenici i nastavnici Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Kosovski božur“ u Kosovskoj Mitrovici, danas su organizovali radionicu posvećenu novogodišnjim praznicima.

Zahvaljujući podršci ove organizacije u vidu repromaterijala, hamera, bojica, ukrasa, izrada novogodišnjih ukrasa, bila je prilika da deca izraze svoje kreacije, u duhu predstojećih praznika.

Ova treća po redu inkluzivna radionica od planiranih šest, koja se svake srede sprovodi u prostorijama ove škole, prema rečima nastavnice Ane Sekulić Jakovljević, ima veliki značaj za ovu decu.

„Ove radionice su za njih značajne u mnogim aspektima života, kako u školi, tako i u kasnijem životu. Deca se ovim putem socijalizuju, podstičemo ih na saradnju, komunikaciju, razumevanje, poštovanje drugih“, objašnjava Sekulić Jakovljević i podseća da je svako dete posebno, jedinstveno i sa drugačijim potrebama, kao i da je neophodno podsticati razumevanje različitosti od najranijeg doba.

Deca koja pohađaju ove radionice, kako navodi nastavnica, imali su prilike da se druže i sa decom iz ostalih škola, kao i da posećuju dešavanja u organizaciji opštine, što je za njih još jedna lepa prilika da uče i budu deo svakodnevnih aktivnosti.

Nastava i radionice u svojoj realizaciji traže i posvećene, ljubazne i dobre nastavnike, koje upravo ovim rečima šesnaestogodišnja Fajra Haziri i opisuje svoje školovanje.

Fajra je druga godina Srednje frizerske škole i veoma je zadovoljna dosadašnjim radom nastavnog osoblja i onim što je naučila.

„Ovde je super. Nastavnici su vrlo ljubazni i dobri prema meni i prema drugoj deci. Sviđa mi se ova škola i bitno mi je da svi budemo nasmejani. Planiram da upišem i engleski jezik i da radim kao prevodilac, a za sada uživam u ovoj školi i radionicama koje redovno posećujem“, kaže Fajra.

Njena novogodišnja želja je da svi budu zdravi i srećni.

Da će biti smeha, druženja i zabave, potvrdila je i nastavnica Ana, koja je za kraj meseca najavila i novogodišnju žurku za decu, gde će svi zajedno pozdraviti staru i dočekati Novu godinu.

Radionice se sprovode u okviru programa „Smanjenje uticaja vanrednih situacija na decu i roditelje/staratelje“, koji podržava Save the Children.

Jedan od partnera ovog programa je i Radio Kontakt Plus, u okviru kog se sprovodi kampanja Baci pet umesto hejt!

Izneti stavovi su mišljenja sagovornika i ne odražavaju nužno stavove Domovika i Save the Children.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.