Umetnički portret Sare Apostolović i Jane Milenković i bend Jazzva u četvrtak u „Akvarijusu“

U okviru Mitrovičke umetničke rezidencije
Image
Foto: PKC "Akvarijus"

Scenske i vizuelne umetnice Sara Apostolović i Jana Milenković predstaviće se mitrovičkoj publici u četvrtak, 22. februara, u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“, u 20.00 sati.

Sara Apostolović i Jana Milenković gošće su „Akvarijusa“ od 18. do 29. februara u okviru Druge Mitrovičke umetničke rezidencije. Tokom boravka na Kosovu autorke će stvarati novo originalno delo koje će biti prezentovano krajem maja 2024. godine, na završnoj multimedijalnoj izložbi.

Sara Apostolović, rođena je 1995. godine u Beogradu, gde trenutno živi i radi. Fokus njenog istraživanja je nacionalni karakter srpskog društva, njegova pozicija u svetu i pozicija pojedinaca u njemu. Koristi se različitim medijima poput fotografije, videa, performansa, crteža, arhive, audio zapisa, u cilju dekonstrukcije, a potom konstrukcije i oživljavanja tradicije, istorije, mitologije njene zemlje.

Svoje radove izlagala je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Njen video rad „1813.“ trenutno je deo postavke kolektivne izložbe „Šta ima novo“ u Kulturnom centru Srbije u Parizu.

Jana Milenković rođena je 1994. u Beogradu. Završila je srednju baletsku školu Lujo Davičo, a na beogradskoj Politehnici modni dizajn. Od 2014. profesionalno se bavi savremenim plesom i performansom na nezavisnoj umetničkoj sceni. Koautorka je predstave „Kolo“ i „1002. noć“ grupe Neut izvedene na Kondenz festivalu 2021. i 2023. godine. Stipendista je rezidencije na Akademie Schloss Solitude u Štutgartu gde nastavlja saradnju sa multimedijalnim umetnicima.

U muzičkom delu programa isto veče nastupiće i bend Jazzwa iz Raške.

Mitrovičku umetničku rezidenciju organizuje „Akvarijus“ u okviru programske celine „Art terapija“ koju podržava UNMIK.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.