„Uskršnja šarenijada“ – spoj improvizacije, inspiracije i posvećenosti u PU „Danica Jaramaz“

Predstava za najmlađe pod nazivom „Uskršnja šarenijada“ održana je danas, u dva termina, u predškolskoj ustanovi „Danica Jaramaz“, u Kosovskoj Mitrovici
Image
Foto: Kontakt Plus

Predstava je odigrana povodom Uskrsa u izvođenju vaspitača ove ustanove, a pripremljena je za decu od tri do šest godina. 

Oduševljenje mališana povodom ovog događaja bilo je očigledno. Spoj omiljenih dečjih likova, improvizacije, inspiracije i posvećenosti, izmamio je radost na dečja lica.

Kako za Kontakt Plus ističe pedagog Ivana Todorović, ove godine je pri predškolskoj ustanovi osnovana i dramska sekcija, koju čine vaspitačice i medicinske sestre – vaspitači.

One su, kao i uvek osmislile celokupan nastup.  

„Uspele su kroz ovu predstavu da približe mališanima dolazak proleća, dolazak Uskrsa, da spoje njima bajkovite likove sa nečim tradicionalnim, odnosno sa nekim običajima u vezi sa farbanjem jaja, sa Uskrsom. Nadamo se, bar po reakcijama dece, da ova predstava zaista ima jedan pozitivan efekat, koji smo i očekivali“, dodaje Todorovićeva.

Dinamičan sklop aplauza, dečje graje i muzike doneo je pravu sliku kojom su vaspitačice-glumce uspele da zainteresuju mališane i uključe ih u predstavu. I kostimi su njihovih ruku delo.

„Za kostime su se same potrudile i moram ih pohvaliti, jer su zaista, kao i do sada, u svemu bile jako kreativne i nadam se posle ove predstave, da će naša dramska sekcija da bude bogatija za mnoge nove glumice iz redova sestara i vaspitača“, ističe Todorovićeva.

Trodnevna uskršnja zabava za mališane se završava sutra, kada će biti organizovana i radionica mešovite jaslene i vaspitne grupe, u objektu u Bošnjačkoj.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.