Ambasada SAD objavila poziv za stipendiranje srednjoškolaca sa Kosova

Ambasada SAD na Kosovu objavila je poziv za prijavu za Transatlantsku stipendiju Benjamin Franklin 2024 za srednjoškolce sa Kosova.
Image
Foto: Američka ambasada Kosovo

Program će voditi Univerzitet „Purdue“ iz zapadnog Lafajeta u Indijani a rok za prijavu je do 12 februara.

Četvoronedeljni program će omogućiti srednjoškolcima uzrasta 16-18 godina da istraže prioritete američke spoljne politike kao što su angažovanje mladih, podrška demokratiji i civilnom društvu i ekonomski prosperitet.

Planirano je da program bude sproveden od 22. juna do 20. jula 2024. godine, navodi se u pozivu za prijavu.

Transatlantska stipendija Bendžamin Franklin je intenzivan četvoronedeljni program razmene, kreiran da podstakne odnose među mladim Evropljanima i Amerikancima kako bi se izgradile jake veze i svest o zajedničkim vrednostima.

Program će se sastojati od serije predavanja, seminarskih diskusija i prezentacija, i širokog spektra praktičnih radionica, radionica koje će voditi fakultet i mentor.

Rad na kursu i aktivnosti u učionici biće dopunjeni aktivnostima društvenog rada, posetama, društvenim i kulturnim aktivnostima i smeštajem kod američkih porodica kako bi se produbilo iskustvo učesnika u američkom društvu tokom njihove razmene.

Učesnici će takođe biti naučeni da razviju planove za naredne aktivnosti.

Po povratku od učesnika se očekuje da implementiraju ove aktivnosti u svojim školama i zajednicama.

Obrazac za prijavu i pitanja i popunjene prijave dostavljaju se Odseku za javnu diplomatiju na e-mail: KosovoBenFranklin@state.gov.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.