Brnabić: Ukidanje platnog prometa ključni problem u postojanju bilo kakvog dijaloga sa Prištinom

Izjavila premijerka Srbije
Image
Foto: Tanjug

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je najava Prištine o ukidanju platnog prometa sa centralnom Srbijom i ukidanje dinara jedan od ključnih problema „ne samo u daljem procesu normalizacije odnosa, nego uopšte u postojanju bilo kakvog dijaloga“.

„Jer ako se dovode u pitanje takve stvari poput ukidanja platnog prometa i ukidanja dinara, onda zaista (kosovski premijer Aljbin) Kurti u stvari stavlja sve karte na to da nema više bilo kakvog dijaloga“, rekla je Brnabić za televiziju Prva.

Izrazila je nadu da će se sve završiti na „razuman i racionalan način“ i da neće doći do ukidanja platnog prometa, ali je dodala da su pred Srbijom „teški dani“.

Premijerka je navela da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć u Davosu sastao sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Džejmsom O’Brajanom, dodajući da je uvek dobro da se razgovora sa partnerima o tim temama.

„SAD ipak imaju interes da u ovom regionu bude stabilnost, da nije potreban bilo kakav konflikt, ili bilo kakva naznaka novog konflikta na evropskom kontinentu“, kazala je Brnabić.

Beta

Vučić: Najava Prištine o ukidanju dinara zabrinjava i dovodi u pitanje sve procese


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.