Đurić se sastao sa Lajčakom: Kurtijeva vlast kontinuirano napada proces dijaloga

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.
Image
Foto: mfa.gov.rs

U saopštenju Ministarstva spoljnjih poslova navodi se da je Đurić ukazao da, kako je navedeno, Kurtijeva vlast kontinuirano napada proces dijaloga pod pokroviteljstvom EU i primenjuje mere represije koje vode ka stvaranju monoetničkog Kosmeta, čime se direktno podrivaju ciljevi međunarodne zajednice.

On je sagovorniku preneo da Beograd podržava Nacrt statuta Zajednice srpskih opština koji je izradila EU, i nastavlja da insistira na punoj primeni sporazuma iz Brisela iz 2013. i 2015. godine, kao i svega dosad dogovorenog uz evropsko posredovanje.

Đurić je, između ostalog naveo, da će Srbija nastaviti da bude posvećena miru i stabilnosti u regionu, kao i da čini sve što je u njenoj moći da zaštiti interese svog naroda i da osigura njihovu bezbednost i opstanak, koji su na dramatično visokom nivou ugroženosti usled dugotrajnih destruktivnih akcija Prištine.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.