Dve detonacije u severnom delu Mitrovice, bez tragova ekspolizije i štete

Dve detonacije začule su se sinoć u severnom delu Mirovice. Kosovska policija je po dobijanju informacija izašla na teren, ali nisu zatekli tragove eventualne eksplozije, odnosno štete.
Image
Foto: Kontakt Plus

Detonacije su odjeknule jedna za drugom, pola sata posle ponoći.

Iz Kosovske policije za region sever potvrdili su da su dobili informaciju od građana da su se detonacije čule u blizini Cara Lazara, Tri solitera, te kod autobuske stanice.

„Dobili smo informaciju da su se čule dve detonacije. Patrole su odmah izašle na teren. Obišli smo celu Mitrovicu (severni deo). Nismo mogli da potvrdimo da je bilo štete“ – kazao je za Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region sever, Veton Eljšani.

Eljšani je na naše pitanje komentarisao i navode pojedinih medija i informacije na društvenim mrežama da se radi o ručnim granatama, te o napadu na Centru za registraciju, on je ponovio informaciju da je policija izašla na teren i da nije mogla da potvrdi da je bilo štete usled eventualne eksplozije.

Na pitanje usled čega mogu da se čuju takve detonacije, Eljšani navodi da to mogu da budu i pirotehnička sredstva, ponavljajući da policija na terenu nije „zatekla ništa“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.