TV Pink objavila izjavu navodnog svedoka iz Banjske, bez potvrde institucija o autentičnosti

Emitovana izjava neimenovanog navodnog svedoka sukoba u Banjskoj u kojoj se čuje da su kosovski specijalci ubili iz neposredne blizine ranjenog B. M. koji nije mogao da se kreće.
Image
Foto: Kontakt Plus

Izjava navodnog svedoka sukoba u Banjskoj kada su ubijeni pripadnik Kosovske policije i trojica Srba, emitovana je kao “ekskluzivni snimak“ u emisiji “Hit tvit” na TV Pink, javlja N1.

Autentičnost ovog snimka za sada nisu potvrdile nadležne institucije Republike Srbije.

„Dana 24. septembra zadesio sam se u selu Banjska, gde sam se sreo sa grupom naših ljudi u uniformama. Prišao sam kod njih i pitao da li im treba neka pomoć. Nisam znao o čemu se radi, rekao sam da znam ovaj teren. Tako dok sam pričao sa njima, odjednom je počela da puca na nas Kosovska policija“, ispričao je navodni svedok događaja u Banjskoj.

On je dodao da je Kosovska policija pucala na njih sa svih strana i da nije znao šta se dešava.

„Rekao sam ‘ja znam ovaj put, tamo može da se beži’… Krenuo sam da bežim, a odmah za mnom je krenuo i B. M. Mislio sam da niko neće živ da se izvuče. Znači pucali su iz svega i svačega“, kazao je muškarac čiji je glas u audio-snimku izmenjen.

„Tako trčeći niz šumu putem jurila nas je grupa kosovskih policajaca, koja je pucala za nama bez ikakvog upozorenja. Bili smo bez pušaka, bez ičega… Još par metara pogodili su i njega i mene. On je pao na put, nije više mogao da beži“, rekao je navodni svedok.

Dodao je da su potom kosovski policajci pucali u ranjenog B. M. sa dva metra udaljenosti.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će javnost u roku od 24 sata javnost „videti dokaze o zverskom ubijanju najmanje jednog Srbina“ u selu Banjska na severu Kosova.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja rekao je danas da Kosovska policija ne poseduje snimke na kojima se vidi kako su trojica Srba ubijena 24. septembra u Banjskoj.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.