„Imamo iskaze očevidaca o ubistvu Srba u Banjskoj, videćete u roku od 24 sata“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će javnost u roku od 24 sata javnost "videti dokaze o zverskom ubijanju najmanje jednog Srbina" u selu Banjska na severu Kosova.
Image
Foto: Instagram/BudućnostSrbijeAV

„Mi imamo iskaze očevidaca, ljudi koji su bili na licu mesta i videli kako i na koji način je najmanje jedan ranjeni čovek ubijen zverski. Srbija se neće umiriti dok se ne sazna puna istina, jer životi Srba ne vrede manje od života drugih“, rekao je Vučić u objavi na društvenoj mreži Instagram.

Vučić je kazao da je “za nama sedam najtežih dana u poslednjih 15 godina”.

„Najteži zbog događaja na Kosovu i Metohiji, ali i zbog sveopšte kampanje pokrenute protiv naše Srbije“, naveo je.

Dodao je da “imamo prijatelje koji nisu brojni, ali su hrabri i dostojanstveno štite poredak Ujedinjenih nacija i pravo malih na svoj glas”.

Prema Vučićevim rečima, Srbi su suočeni sa najtežim mogućim pritiscima, zato što “jedan princip važi za sve, ali ne i za naš narod”.

„Kada je osam policajaca ubijeno u Severnoj Makedoniji – to nisu počinili teroristi. Međutim, kada je ubijen jedan policajac što osuđujemo i ni na koji način ne opravdavamo, a koji prema Briselskom sporazumu nije smeo da bude tu – onda svi Srbi do 14. kolena moraju da budu istraženi, pohapšeni i pobijeni bez ikakvog prava da se brane“, rekao je Vučić.

Podvukao je da “pokušaji da Srbi ćute nisu uspeli i neće proći”.

„Naše je da se ujedinimo, da budemo još snažniji, da gradimo još fabrika, puteva, bolnica, da ojačamo vojsku i čuvamo našu Srbiju. A nezavisnost Kosova možete da sanjate, Srbija će čuvati Povelju UN i Rezoluciju 1244. Pobediće Srbija“, poručio je Vučić.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.