Filipović: Suđenje za ubistvo Ivanovića ide loše, sigurno nećemo dobiti ono što svi priželjkuju

Suđenje optuženima za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića koje se vodi pred Osnovnim sudom u Prištini ulazi u završnu fazu.
Image

Do sada je ispitano više od 20 svedoka, a tokom nedavnih ročišta prikazani su i video snimci sa nadzornih kamera nakon ubistva političara. Međutim, dosadađnji sudski proces nije pomogao da se sazna istina o ubistvu.

Jovana Filipović, advokatica optužene Silvane Arsović, inače nekadašnje Ivanovićeve sekretarice i bliske saradnice koja je optužena u ovom slučaju zajedno sa Markom Rošićem, Nedeljkom Spasojevićem, Dragišom Markovićem, Radetom Basarom i Žarkom Jovanovićem, kaže da postupak koji se vodi gotovo tri godine ide loše i veoma sporo.

“Postupak ide jako loše i od ovoga postupka koji se vodi u Prištini sigurno nećemo dobiti ono što svi priželjkuju a to su neka imena i neki nalogodavci koji su samim tim izvršili to krivično delo koje se stavlja na teret. Međutim, postupak je ovde išao, dugo je trajalo sve to. Mi se sudimo. Imamo svakog meseca održana ročišta, saslušano je dvadesetak svedoka, međutim, to nije dovelo do nekog efikasnog rešavanja samog pitanja koje sve nas zanima”, kaže u izjavi za Radio Kim advokatica Filipović.

Kosovosko tužilaštvo je nedavno podiglo još jednu optužnicu protiv lica sa inicijalima M.M. Mediji su naveli da je ovo lice deo organizovane kriminalne grupe koja navodno stoji iza ubistva srpskog političara. Ta optužnica nije povezana sa prethodnom koja je u tri navrata menjana a tiče se ubistva Olivera Ivanovića.

“To nije taj isti predmet, već drugi, ali ima veze jedan sa drugim. Tu je tek počelo ročište, mi smo ovde već zadnjih godinu dana pri kraju, očekujemo da će se završiti ali niko nema nadu da će to biti u neko dogledno vreme, prosto ne možemo da preciziramo. To je postupak u kojem je okrivljen Milan Mihailović. To je lice iz Leposavića. Jedan od delova te optužnice tiče se same organizovane kriminalne grupe u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, ali postoje i neka druga krivična dela koja se spominju u tom postupku”, kaže Filipovićeva, te dodaje da ta optužnica još nije pravosnažna.

U sudskom procesu koji se pred sudom u Prištini vodi od juna 2021. godine ispitivani su svedoci, a potom su prikazivani snimci sa nadzornih kamera koji su zabeležili vreme nakon ubistva. Snimka samog ubistva nema.

Međutim, nakon što je završeno prikazivanje ovog dokaznog materijala, odbrana pojedinih optuženih je zatražila ispitivanje još nekoliko svedoka, pa je sudski proces ponovo u fazi saslušanja svedoka.

Naredno ročište u slučaju optuženima za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića zakazano je za 18. i 19. januar u 9.30 časova.

Kim


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.