Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Gogić: Dalja e serbëve nga institucionet, minim i marrëveshjes, njohja e Kosovës nga pesë vendet mosnjohëse është rreziku më i madh për Beogradin, zgjedhje të reja nuk dëshiron asnjëra as tjetra palë

Image
Foto: Alternativna

Deeskalimi i përshkallëzimit në veri të Kosovës vazhdon ende pa ndryshime të rëndësishme në terren. Policia në ndërtesat komunale, ndërsa qytetarët dhe pjesëtarët e KFOR-it para ndërtesave.

Bashkësia ndërkombëtare insiston në mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme lokale në të katër komunat me pjesëmarrjen “e plotë dhe të pakushtëzuar” të serbëve.

Beogradi insiston në formimin e Asociacionin e Komunave Serbe, ndërsa Prishtina në zbatimin e plotë të marrëveshjes që rrjedhë nga plani franko-gjerman.

Lidhur me këtë se si do të veprohet tutje,se si të interpretohet kjo situate, ne biseduam me politikologun Ognjen Gogić mbi atë nëse marrëveshja në të cilën insistohet është e destinuar të dështojë.

Kjo artikull është krijuar në kuadër të projektit “Ndërpreje heshtjen”, i cili zbatohet nga Alternativna në partneritet me radio Kontakt plus.

Kjo artikull është publikuar me ndihmën financiare të Bashkimit Evropian. Përmbajtja e artikullit është përgjegjësi e Alternatives dhe Radios Kontakt Plus dhe nuk përfaqëson domosdoshmërisht bindjet apo qëndrimet e Bashkimit Evropian.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.