Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Haradinaj traži podršku opozicije za rušenje Kurtijeve vlade

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj traži podršku opozicije za rušenje Kurtijeve vlade.
Image
Foto: FB nalog Ramuša Haradinaja

Prema njegovim rečima, to je jedini način da se zemlja izvuče iz situacije koja je stvorena, prenosi Klan.

„Danas se povećao broj onih koji smatraju da su Kurti i njegova vlada katastrofa za Kosovo. Kritična većina se slaže da je potrebno što pre izaći iz ove situacije. Jedna stranka traži izbore da zaustavi ovo zlo koje se čini zemlji, dok druga stranka traži novi način takođe da izađe iz ove situacije“, napisao je on na svom Fejsbuk nalogu.

„Mi smo, kao Alijansa, ponudili model kako da se izađe iz nastale situacije, a to je nepoverenje vladi, kao možda jedino sredstvo za sada da se zaustavi dalja degradacija koja se čini zemlji“, naveo je.

Prema njegovim rečima, i druge opozicione stranke traže isto što je tražila i AAK.

„Moje pitanje je kako izaći na izbore, odnosno kako pronaći treći izlaz iz ove situacije? Da li da čekamo da premijer dobrovoljno preda svoj mandat, što se čini nemogućim, ili da čekamo da se neko čudo dogodi samo od sebe?“, upitao je Haradinaj.

„Dakle, druge opozicione stranke, ako su iskrene u stavu da se ova vlast mora zaustaviti po svaku cenu, jer uništava državu, onda moraju da shvate da je predlog koji mi predlažemo jedini način, pa treba da ga podrže“, zaključio je on.

Klan


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.