Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Hovenijer: SAD uložile više od dve milijarde dolara na Kosovu od 1999.

osovo i USAID potpisali su sporazum o grantu u vrednosti od oko 35 miliona dolara.
Image
Foto: Ekonomia online

Američki ambasador na Kosovu, Džefri Hovenijer, rekao je da svi programi USAID-a na Kosovu imaju za cilj da obezbede da svi stanovnici Kosova imaju efikasan i opipljiv pristup uslugama koje pružaju njihove institucije, prenosi Gazeta Express.

Tu je Hovenijer pomenuo iznos koji su SAD uložile na Kosovu od 1999. godine.

„Takođe, mislim da je korisno reći da su od 1999. godine, SAD uložile više od dve milijarde dolara na Kosovu da unaprede naše zajedničke ciljeve, uključujući investicije od preko milijardu dolara od USAID-a. Verujem da je ovo posvećenost našeg naroda kosovskom narodu, kao što je i danas potpisan sporazum“, naveo je on.

Osim toga, Hovenijer je rekao da je sporazum, koji su potpisali predsednica Vjosa Osmani i vršilac dužnosti direktora USAID-a, Keri Monagan Hogler, potvrda dugoročnog partnerstva Kosova i SAD.

„Ponovo potvrđujemo dugoročno i stabilno partnerstvo SAD sa narodom Kosova i ovaj dodatni fond će podržati strateške ciljeve SAD za Kosovo, uključujući napore da se unapredi integracija Kosova u evropske i evroatlantske institucije“, rekao je Hovenijer.

KoSSev


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.