I predstavnici GI SDP odali počast Oliveru Ivanoviću u Kosovskoj Mitrovici

Na šestogodišnji pomen svom lideru Oliveru Ivanoviću, u Kosovskoj Mitrovici, okupili su se i predstavnici GI SDP.
Image
Foto: Kontakt Plus

Na mestu gde je ubijen, predstavnici Građanske inicijative Srbija, demokratija pravda, odali su počast Oliveru Ivanoviću, zapalivši sveće.

Funkcionerka GI SDP, Ksenija Božović, istakla je da se neće umiriti sve dok se ne otkriju nalogodavci i izvršioci ovog zločina.

„Nažalost, mi imamo suđenje koje traje više od četiri godine. Imamo tri optužnice. Kako su nam advokati na poslednjem suđenju nagovestili da se suđenje bliži kraju. Da će, najverovatnije, krajem marta ili aprila biti i završetak toga, ali mi još uvek ne znamo ni ko je naručio ubistvo Olivera Ivanovića, a ubica je još uvek na slobodi. Naša borba traje dugo i mi nećemo prestati da se borimo, jer svi njegovi saradnici, prijatelji, rođaci, rodbina, na kraju građani, ne samo Kosova i Metohije, nego i cele Srbije, moraju da saznaju ko je izvršio ovo mučko ubistvo“, kazala je Božović.

Navela je da je ovo politički organizovano ubistvo, te da počinioci, ao i nalogodavci, moraju da odgovaraju pred lice pravde.

Prethodno je na istom mestu, u vreme kada je Oliver Ivanović ubijen, održan prvi pomen gde su se okupili prijatelji i saborci Olivera Ivanovića, opozicioni lideri iz centralne Srbije i narodni poslanici – Narodne stranke, Demokratske stranke, pokreta Kreni-promeni, Lokalnog fronta, kao i politički aktivisti sa Kosova, kako bi odali počast i zapalili sveće.

Veći deo članova porodice i ovu godišnjicu obeležiće na mestu gde je Oliver sahranjen – na Novom groblju u Beogradu.

Danas je u Hramu Svetog Save u Beogradu takođe održan pomen Oliveru Ivanoviću kom su prisustvovali nevenčana supruga Olivera Ivanovića, Milena i sin Bogdan, rodbina, prijatelji i zvaničnici Republike Srbije. Pomenu je prisustvovala premijerka Srbije u tehničkom mandatu Ana Brnabić i potpredsednik Vlade i ministar odbrane u tehničkom mandatu Miloš Vučević, kao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Kako je najavljeno, u Beogradu će opozicija danas održati protest, jer se ni nakon šest godina ovo ubistvo ne rasvetljava.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine sa više hitaca u leđa dok je ulazio u prostorije svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Pomen Oliveru Ivanoviću: Da podsetimo koliko nam fali kada Srbi na Kosovu proživljavaju najgore trenutke

Miroslav Ivanović: Iza pravosudnih organa ozbiljna politička zaštita, rezultat očekujemo kada se promeni politička klima i kada budu radili u skladu sa svojom profesionalnošću


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.