Kamioni sa medicinskim materijalom iz centralne Srbije stigli u Mitrovicu i Gračanicu

U kliničko-bolničke centre Kosovska Mitrovica i Gračanica stigla su dva kamiona sa medicinskim materijalom, a koji su pre nedelju dana poslati iz centralne Srbije na Kosovo i Metohiju.
Image
Foto: RTS/video crop

Direktor KBC Kosovska Mitrovica, dr Zlatan Elek, rekao je za RTS da je prvi kamion sa fiziološkim rastvorima oko 17 časova stigao u tu ustanovu.

Nedugo zatim, drugi kamion sa fiziološkim rastvorima stigao je u KBC Priština sa sedištem u Gračanici.

Direktor te ustanove, dr Bratislav Lazić, rekao je da je zahvaljujući angažovanju države Srbije i medicinskih radnika uspešno prevaziđen dug period tokom kojeg je srpskim zdravstenim ustanovama na Kosovu i Metohiji bilo onemogućeno redovno snabdevanje lekovima.

„Dobili smo one lekove koje su nam u ovom trenutku najneophodniji kako bi smo mogli da nastavimo sa stabilnim funcionisanjem. Očekujemo da će ubuduće ove isporuke lekova nastaviti da se realizuju u kontinuitetu, što će za nas biti od velikog značaja“, dodao je Lazić.

Lekovi dopremljeni u Gračanicu će biti dostavljeni i do svih zdravstenih ustanova koje rade u sistemu Republike Srbije na centralnom Kosovu.

Na Kosovo i Metohiju su pre nedelju dana stigla tri kamiona iz centralne Srbije sa medicinskim materijalom i lekovima, neophodnim za rad zdravstvenih institucija koje rade u sistemu Republike Srbije.

To je prva pošiljka koja je posle dve godine i tri meseca došla iz centralne Srbije na KiM, nakon velike diplomatske aktivnosti Beograda da se prevaziđu administrativne prepreke koje je nametnula Priština.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.