Kancelarija za KiM: Opljačkane dve povratničke porodice u opštini Istok

Iz Kancelarije za KiM saopšteno je da su u opštini Istok opljačkane dve povratničke porodice.
Image
Foto: Kancelarija za KiM (Ilustracija)

Kako se navodi, juče su opljačkane kuće povratnika Marinka Blagojevića i Tomislava Radivojevića u selu Ljubožda, saopštila je Kancelarija za KiM.

Iz Kancelarije podsećaju da su pre samo nekoliko dana, tokom božićnih praznika u ovom selu obijene još dve kuće u vlasništvu Žarka Zarića i Radomira Ristića, a da se na meti napada od početka ove godine našao i dom Miodraga Kostića iz Plemetine.

„Ovakvi   učestali   napadi   na   miran   srpski   narod   koji   samo   želi   da   živi   u   svojim domovima, posebno na naše povratnike koji su najosetljivija kategorija stanovništva, više je nego jasna poruka albanskih ekstremista da oni ne žele da grade miran suživot i da čine sve da Srbe zaplaše i proteraju“, saopšteno je.

Nažalost, ni političari u Prištini ne pokazuju dobru volju da se incidenti sankcionišu već, naprotiv, u svojim izjavama targetiraju Srbe i tako generišu nasilje na terenu, a svaki potez koji čine služi da život i opstanak Srba na KiM bude nemoguć, ocenili su.

„Kancelarija za Kosovo i Metohiju uporno ukazuje predstavnicima međunarodnih organizacija na ugroženost srpske zajednice na prostoru pokrajine, a posebno na težak položaj povratnika i nastavićemo sve intenzivnije da se zalažemo za trajni mir i bezbedan život našeg naroda na KiM“, stoji u saopštenju.

 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.