Kancelarija za KiM: Postavljene montažne ekspoziture Poštanske štedionice u blizini Jarinja, Brnjaka, Končulja i Merdara

Banka Poštanska štedionica postavila je tokom vikenda četiri montažne ekspoziture u neposrednoj blizini prelaza Jarinje, Brnjak, Končulj i Merdare, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Image
Foto: Kancelarija za KiM

To je urađeno kako bi Banka Poštanska štedionica, navodi se u saopštenju, svojim klijentima sa KiM omogućila kontinuitet u isplatama novčane gotovine, ali i obezbedila što bliži pristup blagajnama, bankomatima kao i ostalim bankarskim uslugama.

„Ove montažne ekspoziture postavljene su na najbližim mogućim lokacijama od administrativnih prelaza, s obzirom na to da je takvo tehničko rešenje u datim okolnostima bilo jedino izvodljivo“, navodi se u saopštenju.

Novopostavljene ekspoziture (na prostoru centralne Srbije), počevši od danas, biće na raspolaganju građanima svakog radnog dana i subotom od 9.00 do 17.00 časova.

Precizira se da klijenti Poštanske štedionice u novoformiranim ekspoziturama mogu da obave sve bankarske poslove: isplate plata, penzija, socijalnih novčanih pomoći i ostalih primanja, zatim uplate na dinarske i devizne račune, menjačke poslove, ovlašćenja po računu, kao i druge bankarske poslove koji se inače redovno obavljaju u svim drugim ekspoziturama Banke, pri čemu će u svakoj montažnoj ekspozituri, uvek biti na raspolaganju po dvoje zaposlenih bankarskih radnika.

Svaki objekat opremljen je i bankomatom Poštanske štedionice koji je u funkciji 24 časa, sedam dana u nedelji, za podizanje sredstava sa dinarskih računa klijenta, dodaje se.

Banka je kao podršku građanima poslala i dve mobilne ekspoziture na točkovima koje će u skladu sa potrebama građana biti dostupne na ovim lokacijama, navode iz Kancelarije.

Ujedno navode da „postojeće ekspoziture Banke Poštanska štedionica koje se nalaze na severu Kosova ostaju aktivne“.

„Postavljanjem ekspozitura u blizini administrativnih prelaza, u postojećim teškim uslovima za Srbe sa KiM, omogućen je koliko-toliko lakši pristup isplati dinara, bar u logističkom smislu“, smatraju u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Poručuju da je „ovo tehničko rešenje samo privremenog karaktera“, sve dok se „ne uspostavi normalno funkcionisanje platnog prometa u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji“.

„Beograd sve vreme, odlučno insistira i neprestano traga za pronalaženjem održivog rešenja u vezi sa nastavkom funkcionisanja platnog prometa Republike Srbije na prostoru Kosova i Metohije, kako bi se urgentno rešio ovaj egzistencijalni problem koji pogađa 100.000 Srba na KiM“, stoji u saopštenju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.