Kancelarija za KiM: Priština hapšenjem Srba želi stvaranje nove krize

Kancelarija za KiM saopštila je danas da je hapšenje Srđana Lazovića ( 48) iz Leposavića nastavak “politike terora Prištine”, koji se ponovo intenzivira u danima nakon dijaloga u Briselu.
Image
Foto: Kontakt Plus

Lazović je uhapšen zbog navodnih ratnih zločina, iako je u vreme sukoba bio tek mladić, navode iz Kancelarije za KiM.

“Za uhapšenog Srbina svi imaju samo reči hvale u Leposaviću, gde živi sa svojom porodicom i troje dece, i nikada nije imao zbog čega da se krije. Njegovo privođenje samo dan nakon što je Kurti odbio dijalog, a dve i po decenije nakon sukoba jasno ukazuje na prave i jedine političke motive Lazovićevog hapšenja, a to je da Priština stvori novu krizu i eskalaciju i da nastavi sa proterivanjem Srba sa severa KiM, jer Prištinu nikakva normalizacija odnosa ne zanima, već ogoljeni teror i represija nad Srbima,” navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju uhapšenom Srbinu je odmah obezbedila besplatnu pravnu pomoć i obratiće se svim međunarodnim misijama povodom njegovog slučaja i politički motivisanog hapšenja.

“Neka svima u međunarodnoj zajednici bude jasno da je Kurti taj koji generiše nove krize i tenzije na prostoru Kosova i Metohije i da je za svega nekoliko dana, uoči i nakon dijaloga, povukao više poteza koji direktno idu u pravcu dodatne eskalacije situacije na terenu,” navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.