Kfor: Ristuča, Barbano i Hodža razgovarali o merama deeskalacije

O sastanku Hodže, Rituče i Barbana.
Image
Foto: Kontakt Plus

Komandant Kfora, Anđelo Mikele Ristuča, sastao se sa šefom Euleksa Đovanijem Pjetrom Barbanom i generalnim direktorom Kosovske policije Gazmendom Hodžom sa kojima je razgovarao o merama deeskalacije.

Sastanak je održan juče, a kako je saopštio Kfor na Tviteru, Ristuča, Barbano i Hodža su opširno razgovarali o merama deeskalacije koje će kratkoročno sprovoditi institucije na Kosovu.

“Sastanak je bio pozitivan i konstruktivan i biće praćen daljim periodičnim sastancima kako na tehničkom tako i na izvršnom nivou”, stoji u objavi.

Barbano: Sa Hodžom i Ristučom o jačanju saradnje radi stabilnosti

U vezi sa istim sastankom, oglasio se i šef Euleksa, Đovani Pjetro Barbano.

On je na Tviteru naveo da je sa generalnim direktorom Kosovske policije Gazmendom Hodžom i komandantom Kfora Anđelom Mikelom Ristučom, razgovarao o daljem jačanju saradnje u cilju podrške stabilnosti na Kosovu i bezbednosti svih zajednica.

“Dogovorili smo se o opštim modalitetima za dalje jačanje naše tekuće saradnje i koordinacije u cilju podrške stabilnosti na Kosovu i bezbednosti svih zajednica”, napisao je Barbano.

Barbano je najavio da će u narednom periodu biti održani tehnički sastanci sa Kosovskom policijom u cilju sprovođenja dvonedeljnih zajedničkih bezbednosnih procena između Kosovske policije, Euleksa, a po potrebi i Kfora.

Prethodno su se na Fejsbuku oglasili i iz Kosovske policije, navodeći da su se razgovori između komandanta Kfora, šefa Euleksa i direktora KP odnosili na bezbednosnu situaciju na celoj teritoriji Kosova, uključujući i nedavna dešavanja na severu.

Generalni direktor KP sa komandantom Kfora i šefom Euleksa o bezbednosnoj situaciji


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.