Kosovska ministarstva ubuduće sa po 10 službenika iz nevećinskih zajednica

Svih petnaest ministarstva u Vladi Kosova imaće obavezu da imaju zaposleno najmanje deset službenika iz redova nevećinskih zajednica – saopšteno je iz ministarstva za zajednice i povrtak. ...
Image
Foto: Zvanična internet stranica

Svih petnaest ministarstva u Vladi Kosova imaće obavezu da imaju zaposleno najmanje deset službenika iz redova nevećinskih zajednica – saopšteno je iz ministarstva za zajednice i povrtak.

Građane pozivaju da podnesu prijave za radno mesto službenika u ministarstvima, a da svoje diplome što pre predaju na verifikaciju.

Dodaju, međutim, da ukoliko proces verifikacije diplome potencijalnih podnosioca prijava ne bude završen do kraja konkursa i izbora kandidata za tražene pozicije, to neće predstavljati prepreku da pored ostalih ispunjenih uslova iz konkursa, podnosilac prijave dobije posao, ali će svakako imati obavezu da svoju diplomu verifikuje što je pre moguće i potvrdu o verifikaciji dostavi poslodavcu.

Iz ovog ministarstva dodaju da je inicijativa zapošljavanja ovih službenika u kosovskim ministarstvima, odnosno proporcionalna zastupljenost nevećinskih zajednica – deo Strategije za nevećinske zajednice koja je prethodno usvojena.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.