Nastavljeno sa prikupljanjem potpisa za obaranje odluke o dodeli zemljišta kod Vojnog remonta

Prikupljanje potpisa za obaranje odluke o dodeli zemljišta kod Vojnog remonta nastavljeno je i danas u neposrednoj blizini Spomenika knezu Lazaru, u severnom delu Mitrovice.
Image
Foto: Kontakt Plus

Prema rečima Valentine Đerković, članice Predsedništva Srpske demokratije, danas će se prikupljanje potpisa vršiti do 14.00 sati, uz mogućnost produženja do 15.00 sati.

Takođe je naglasila da je zadovoljna dosadašnjim odzivom građana.

Ujedno dodaje da građani mogu potpisati peticiju i u obližnjim lokalima na šetalištu ili kod mobilnih ekipa Srpske demokratije.

„Na šetalištu je skoro svaki lokal pristao da nam pomogne u sakupljanju potpisa i odbrani Vojnog remonta i našeg grada od najezde policije. Potrebno je samo od konobara ili prodavca tražiti obrazac. Osim toga, naše ekipe idu od vrata do vrata nenajavljeno, kako građani to ne bi shvatili ni kao prisilu, ni kao obavezu, već kao odluku na dobrovoljnoj bazi“, izjavila je.

Najavljuje da će se prikupljanje potpisa nastaviti i tokom vikenda.

Za obaranje odluke potrebno je prikupiti potpise 10 odsto upisanih birača, odnosno 1.870 potpisa, uz kosovsku ličnu kartu.

Odbornici Skupštine opštine Severna Mitrovica usvojili su odluku 29. decembra kojom se dodeljuje zemljište kosovskom MUP-u kod Vojnog remonta, površine 27.400 kvadratnih metara.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.