Kosovska policija dobija donaciju automobila i tehnološke opreme od nemačke ambasade

Ceremonijom kojoj su prisustvovali generalni direktor KP Gazmend Hodža i ambasador Nemačke na Kosovu Jon Rode potpisan je dokument o primopredaji donacije automobila i tehnološke opreme policiji.
Image
Foto: Kosovska policija

Hodža je između ostalog rekao da je Kosovska policija zahvalna Ambasadi Nemačke na kontinuiranoj podršci Kosovskoj policiji u daljem unapređenju operativnih, logističkih i tehnoloških kapaciteta.

Podrška naših međunarodnih partnera pozitivno će uticati na borbu protiv svih krivičnih dela, direktno će pomoći u obavljanju policijskih aktivnosti na terenu i povećati efikasnost rada policije u mnogim oblastima, naveo je on.

Ambasador Rode je poručio da su donirana vozila i oprema deo saradnje u kojoj je nemačka savezna policija podelila najsavremeniju tehnologiju i istražne taktike, jačajući posvećenost Kosova obezbeđenju svojih granica i doprinoseći bezbednosti celog regiona.

Ambasada Republike Nemačke kao stalni partner Kosovske policije tokom poslednje dve godine podržala je Kosovsku policiju u izgradnji operativnih i logističkih kapaciteta sa 59 vozila za graničnu policiju, pet mini-buseva i deser motora a u oblasti informacionih tehnologija sa 130 kompjutera, 16 laptop računara itd.

Pored toga, poseban doprinos nemačke ambasade, saopšteno je iz Kosovske policije, granična policija je prihvatila pomoć u jačanju kadrovskih kapaciteta gde je održano 20 različitih obuka uz učešće preko 150 policijskih službenika.

Kosovska policija izrazila je zahvalnost nemačkoj ambasadi na njenoj kontinuiranoj podršci.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.