Kosovska policija registrovala više slučajeva na severu Kosova

U najnovijem dvadesetčetvoročasovnom izveštaju Kosovske policije, našlo se više slučajeva registrovanih juče na severu Kosova.
Image
Foto: Kontakt Plus

U Leposaviću je oko 13 sati i 10 minuta zebeležen slučaj „podstrekivanje mržnje, nacionalne netrpeljivosti i netolerancije“.

Policija je zaustavila automobil kojim je upravljao državljanin Srbije. Tokom pretresa vozila, pronašli su i oduzeli dva amblema srpske vojske, kao i bejzbol palicu.

Ujedno, kod drugog putnika sa Kosova, srpske nacionalnosti, primećena je majica na kojoj je ispisano slovo „Z“, dok se na poleđini majice nalazio natpis „Vagner“.

Sa njima je obavljen razgovor i rešenjem tužioca pušteni su u redovan istražni postupak.

Istoga dana, u jutarnjim časovima, u Kralja Petra I u severnom delu Mitrovice, policija je u saradnji sa opštinskim inspektorima pronašla osumnjičenog Srbina, koji je kontinuirano izvodio radove u objektu, uprkos zabrani koju su izdali opštinski inspektori još od 24. jula.

Sa osumnjičenim je obavljen razgovor, a rešenjem tužioca, pušten je u redovan istražni postupak.

U Zvečanu i Zubinom Potoku registrovana je po jedna saobraćajna nezgoda.

U Zvečanu, u ranim jutarnjim časovima, vozač je izgubio kontrolu nad svojim vozilom usled nepažnje i završio van puta, na litici. U ovoj nezgodi nema povređenih, ali je pričinjena materijalna šteta.

Nešto kasnije, u Zubinom Potoku, saobraćajna nezgoda dogodila se između dva vozila kojima su upravljali vozači sa Kosova. I u ovom slučaju, osim materijalne štete, nije bilo povređenih.

Dodatno, odlukom nadležnog tužioca, jednom od vozača koji je vozio pod dejstvom alkohola, određen je pritvor.

Najzad, slučaj krijumčarenja robe registrovan je na prelazu Brnjak.

Kako se navodi, prilikom pretresa u vozilu osumnjičenog državljanina Srbije, otkriveno je 20 različitih mobilnih telefona bez prateće dokumentacije, čija je ukupna vrednost procenjena na oko 15.000 evra.

Osumnjičeni je nakon saslušanja pušten na slobodu, dok je roba konfiskovana i upućena na carinu.

Slučaj je u istražnom postupku.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.