Krasnići: „Kriminalne bande“ sprečile sastanak Hetemija sa novoimenovanim direktorima

Iz Prištine ponovo o "kriminalnim bandama".
Image
Foto: Kallxo

Kosovski ministar administracije i lokalne samouprave Eljbert Krasnići rekao je da su danas „kriminalne bande“ sprečile sastanak predsednika opštine Leposavić Ljuljzima Hetemija sa novoimenovanim direktorima.

Krasnići je izneo i kritiku na račun KFOR-a o upravljanju situacijom.

“S druge strane, upravljanje ovim bandama bilo je sa mnogo ustupaka i nimalo profesionalno od strane KFOR-a“, naveo je on.

Štaviše, Krasnići je izneo i nove optužbe. Pobrojao je one koji su, kako je on to naveo, „organizovali kriminalne bande“:

„Bivši predsednik opštine Leposavić Zoran Todić, bivši narodni poslanik Slavko Simić i bivši policajac Filipović“.

„Nezakonito je i neprihvatljivo izjednačavanje legitimnih predstavnika sa maskiranim ljudima. Ali, za današnje nasilje adresa je evidentna i jasna”, naveo je Krasnići.

On je daodao da tužilaštvo mora hitno da se pozabavi odgovornima i „kriminalnim grupama“ koje stoje iza njih za „napade i nasilje nad novinarima i štetu na javnoj imovini“.

Podsetimo, Ljljzim Hetemi boravi u opštinskoj zgradi u Leposaviću od 29. maja – kada su specijalne jedinice Kosovske policije nasilno preuzele kontrolu nad zgradom u ovoj opštini, ali i u Zubinom Potoku i Zvečanu.

Tokom današnjeg odlaska kosovskog ministra iz Leposavića zabeležen je incident kada je bačena šok bomba u neposrednoj blizini novinara koji izveštavaju na albanskom jeziku, nakon čega su i fizički napadnuti.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.