„Kurti jedini generator krize na zapadnom Balkanu“

Povodom izjave kosovskog premijera Aljbina Kurtija da je došlo do deeskalacije na severu, saopštenjem za javnost oglasio se direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković.
Image
Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić


Petković je poručio da “svi incidenti i provokacije na severu Kosova dolaze jedino i isključivo od Aljbina Kurtija, kao jedinog generatora krize na zapadnom Balkanu”.

„Generišući tenzije na severu Kosova, Priština pokušava da prikrije rezultate svoje katastrofalne politike. Ne postoje ti spinovi kojima Kurti može da zamaskira činjenicu da međunarodna zajednica u njemu vidi izvor nestabilnosti na severu Kosova, zbog čega su na snazi i dalje kaznene mere protiv Prištine“, naveo je Petković.

Izneo je tvrdnje da se “krhki mir na Kosovu i Metohiji čuva zahvaljujući odmerenosti srpskog naroda, koji mesecima ne naseda na svakodnevne provokacije režima u Prištini”.

Petković je podsetio na to da se pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije još uvek nalaze oko i unutar opštinskih zgrada na severu.

Direktor Kancelarije za KiM je istakao da “nelegalni gradonačelnici na severu povlače poteze kojim direktno ugrožavaju živote Srba”.

„Hapse ih zbog izgovorene reči itd. Tako izgleda Kurtijeva deeskalacija“, dodao je Petković.

Kurti: Deeskalacija na severu se faktički desila, Kosovo poštuje sporazum


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.