Kurti: Nismo kritični ni ljuti zbog kaznenih mera EU

Kosovski premijer Aljbin Kurti ocenio je da zvanična Priština „nije ljuta niti kritična“ prema kaznenim merama koje je Evropska unija uvela Kosovu, ističući da je Kosovo ...
Image
Foto: Kim

Kosovski premijer Aljbin Kurti ocenio je da zvanična Priština „nije ljuta niti kritična“ prema kaznenim merama koje je Evropska unija uvela Kosovu, ističući da je Kosovo „najpošteniji i najstabilniji partner u regionu“.

Kurti je na sednici kosovske vlade rekao da je Kosovo u pojedinim slučajevima bilo kritično prema EU, ali „nikada cinično ili ogorčeno“.

„Bez obzira na okolnosti, cenimo podršku i pomoć Evropske unije tokom svih ovih godina i radujemo se upitniku za članstvo, jer je Evropa naš kontinent. Evropska unija je naša sudbina“, rekao je Kurti.

Na severu Kosova od kraja maja traju povećane tenzije zbog odluke kosovskih vlasti da u objekte opština Zubin Potok, Zvečan i Leposavić uz podršku policije uđu novoizabrani gradonačelnici Albanci. Tome su se oštro usprotivili lokalni Srbi koji su bojkotovali aprilske izbore i ne prihvataju njihov rezultat.

Beta/N1


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.