Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

„Kurti otvoreno preti Srbima na Kosovu i Metohiji, pokazao pravo lice agresora“

Povodom jučerašnje izjave kosovskog premijera Aljbina Kurtija da “Srpska lista treba da pati i plati”, iz pomenute političke partije oglasili su se danas saopštenjem za javnost.
Image
Foto: Kontakt Plus

U Srpskoj listi tvrde da je Kurti juče “ponovo pobegao od pregovora i zalupio vrata dijaloga visokim predstavnicima Evropske unije”, te da je “u sred Brisela uputio ogoljenu i brutalnu pretnju Srbima i Srpskoj listi da će u narednom periodu platiti i patiti”, kao i da je “time pokazao pravo lice agresora”.

„Ova pretnja ne sme se olako shvatiti, jer dolazi od nekog ko se nalazi na čelu kosovskih institucija i ko je u prethodnom periodu na delu pokazao nameru da pogoršava situaciju, izazove sukobe, bez osnova hapsi i progoni Srbe“, poručili su iz SL.

Naveli su da su tokom prethodne dve godine na Kosovu zabeleženi “upucavanje, prebijanje, hapšenje i zatvaranje Srba bez ikakvih dokaza, otimanje srpske zemlje kroz lažnu eksproprijaciju, etnički motivisani napadi na naš narod i SPC, zabrana lečenja, vakcinisanja i održavanja srpskih izbora”.

„Postavlja se pitanje šta nam to Kurti obećava rečima da ćemo platiti i patiti, čime planira da dodatno ugrozi opstanak i ostanak srpskog naroda i šta se može očekivati u narednom periodu“, upitali su.

Naglasili su da su “upućene pretnje monstruozne i dolaze u trenutku krhkog mira na ovom prostoru, te zahtevaju jasnu osudu Kvinte, Evropske unije i svog slobodoljubivog sveta”.

U Srpskoj listi su istakli da je “srpski narod svoj na svome i da želi mir, sigurnu budućnost i bolji život na Kosovu i Metohiji”.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.