Kurti pozvao manjine da učestvuju u popisu stanovništva na Kosovu

Kosovski premijer Aljbin Kurti pozvao je nevećinske zajednice da učestvuju u popisu stanovništva koji treba da počne 1. novembra.
Image
Foto: klankosova.tv

Kurti je rekao da će na osnovu rezultata popisa kosovska vlada moći bolje da odredi na koji način, gde i koliko je potrebno ulagati.

„Najbolja vlast je ona koja je najbliža narodu. Popis stanovništva počinje 1. novembra, obaveza je svakog građanina Kosova i u interesu svih nas. Na osnovu informacija koje će biti prikupljene, moći ćemo bolje da isplaniramo šta je potrebno zajednicama na Kosovu, koliko je škola i kilometara puteva neophodno izgraditi, kao i u šta je još potrebno ulagati“, naveo je Kurti.

On je kazao da su za nevećinske zajednice iz budžeta izdvojena tri miliona evra, kao i da je Ministarstvo administracije lokalne samouprave opredelilo oko milion evra za infrastrukturne projekte, javlja TV Kljan Kosova.

„Ministarstvo životne sredine je identifikovalo 29 projekata, od kojih je devet za nevećinske zajednice. Još jedno dostignuće je priznavanje romskog jezika kao službenog jezika u Prizrenu. Imamo i novu autobusku liniju od Prištine do Kišnice i Gračanice“, dodao je Kurti.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.