Kurti: Skoplje da bude bliže Kosovu, Albaniji i Bugarskoj, a dalje od Srbije

Izjavio kosovski premijer u Severnoj Makedoniji
Image
Foto: Kim

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je u Tetovu da Severna Makedonija treba da bude što bliže Kosovu, Albaniji i Bugarskoj, a dalje od Srbije predsednika Aleksandra Vučića.

„Severna Makedonija treba da bude što bliže Kosovu, Albaniji i Bugarskoj, a dalje od Srbije, koja se ne distancira od Miloševića ni od Putina. Na taj način će Severna Makedonija biti što bliže ulasku u EU, a naš region na Balkanu će biti bezbedniji. Zbog toga treba da joj pomognemo i podržaćemo Severnu Makedoniju“, rekao je Kurti, a prenela kablovska Televizija 21 (mk.tv21.tv).

Na sinoćnjem skupu u centru Tetova, na kom je govorio Kurti, vijorila se zastava takozvane „velike Albanije“, koja obuhvata delove Severne Makedonije, Crne Gore, Srbije i Grčke, javila je agencija Makfaks (makfax.com.mk/Makedonija).

Kurti je juče boravio u nezvaničnoj poseti Severnoj Makdoniji, gde se sastao samo sa liderima opozicionih partija Albanaca i pristvovao prisustvovao preimenovanju ulice „Druga makedonska brigada“ u „Adem Demaći“ u skopskoj opštini Čair.

Beta/N1


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.