Kurti u Dablinu sa irskim premijerom o Kosovu

Kosovski premijer Aljbin Kurti, održao je danas sastanak a potom i radni ručak sa premijerom Irske, Leom Varadkarom, saopšteno je iz kabineta kosovskog premijera.
Image
Foto: Vlada Kosova

Centralne teme ovog drugog bilateralnog sastanka, posle onog u Prištini u januaru ove godine, bile su bilateralni odnosi, saradnja u oblasti ekonomije, trgovine i tehnologije i regionalni razvoj, saopšteno je iz kabineta kosovskog premijera.

Dodaje se da su zajedno razgovarali o mogućnostima njihovog produbljivanja u svim oblastima od zajedničkog interesa.

„Izražavajući svoju zahvalnost na gostoprimstvu koje je dobio u Dablinu i na glasnoj i kontinuiranoj podršci Irske Kosovu, premijer Kurti je obavestio irskog premijera Varadkara o najnovijim dešavanjima u zemlji, dosadašnjem napretku i ponudi koju Kosovo predstavlja za ulaganja irskih kompanija, sa naglaskom na tehnološki sektor,“ dodaje se.

On je zahvalio premijeru Varadkaru na aktivnoj podršci Kosovu u procesu evropskih integracija i njenom članstvu u Savetu Evrope.

Kosovo i Irska imaju bliske partnerske odnose izgrađene na zajedničkim vrednostima i orijentacijama, navodi se na kraju saopštenja.

https://twitter.com/albinkurti/status/1763633325044871443

*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.