Kurti: Učešće Radoičića u sukobu u Banjskoj potvrdilo značaj oživljavanja pluralizma kod Srba

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je “oružani sukob u Banjskoj svedoči o opasnosti, svrsi i potencijalu srpskih kriminalnih grupa na severu”.
Image
Foto: Kabinet kosovskog premijera

Kurti je tokom današnje sednice Vlade u Prištini kazao da je Kosovska policija tokom akcije u Banjskoj zaplenila oružje vredno pet miliona evra, javlja Radio Kim.

On je naveo i da “hitno treba oživeti pluralizam kod Srba na Kosovu”.

„U nedelju su narušeni suverenitet, teritorijalni integritet i bezbednost Republike Kosovo. Ovaj napad je pokazao potrebu za boljom međunarodnom saradnjom, ali i većom zaštitom granica sa Srbijom“, naglasio je Kurti.

Kurti je istakao da je “učešće potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića u ovom napadu još jednom potvrdilo značaj oživljavanja političkog pluralizma kod Srba na Kosovu”.

„Tog dana se pokazalo koliko su opasne i opremljene kriminalne grupe sa kojima se borimo više od dve godine. Srbi na Kosovu moraju biti oslobođeni“, dodao je.

Poručio je i to da je “ovo najveći uspeh Kosovske policije od proglašenja nezavisnosti”.

Vlada u Prištini danas je usvojila odluku o dodeli 50.000 evra porodici Afrima Bunjakua – pripadnika Kosovske policije ubijenog 24. septembra u selu Banjska (opština Zvečan).


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.