Lajčak: Čeka nas naporna nedelja

Specijalni izaslanik EU Miroslav Lajčak izjavio je da je glavna tačka dnevnog reda prošle nedelje bio sastanak između predstavnika Beograda i Prištine o pronalaženju odgovora na otvorena pitanja.
Image
Foto: Facebook Miroslav Lajčak

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine izjavio je da je glavna tačka njegovog dnevnog reda u Briselu prošle nedelje bio sastanak između predstavnika Beograda i Prištine o pronalaženju odgovora na otvorena pitanja o nedavnoj odluci Centralne banke Kosova o ukidanju dinara, dodajući da “ova nedelja obećava da će biti naporna”.

“Pozdravio sam posvećenost obe delegacije da se konstruktivno angažuju u pronalaženju održivog rešenja za pogođene zajednice. Sastanak je bio važan prvi korak, međutim, ostaju mnoga politička pitanja i biće potrebni dodatni razgovori u danima koji dolaze. Zbog toga ću kao neposredan sledeći korak imati nastavak razgovora sa prvim zamenikom premijera Kosova i glavnim pregovaračem Besnikom Bisljimijem”, naveo je Lajčak sumirajući prošlu nedelju na svom Fejsbuk nalogu.

U Briselu je prošlog utorka održan sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine na kojem se, pored ostalog, razgovaralo o uredbi Centralne banke Kosova.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.