Lajčak: Pratimo posledice odluke o ukidanju dinara

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak objavio je danas na Fejsbuku da pažljivo prati razvoj situacije na Kosovu i posledice odluke Centralne banke o ...
Image
Foto: Tviter

Prošle nedelje, podsetio je Lajčak, bio je u Beogradu i Prištini kako bi sa političkim predstavnicima razgovarao o aktuelnoj situaciji i o narednim koracima u dijalogu“.

Lajčak je naveo da je u Beogradu razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i glavnim pregovaračem Petrom Petkovićem, dok su mu sagovornici u Prištini bili predsednica Vjosa Osmani, premijer Aljbin Kurti i glavni pregovarač Besnik Bisljimi.

„Razgovori sa liderima i glavnim pregovaračima bili su pravovremeni i važni i bili su prilika da iznesemo svoja očekivanja za naredne mesece i na čemu ćemo raditi ubuduće“, naglasio je Lajčak.

On je dodao:

„Ova nedelja je radna za moj tim i mene, jer treba da se fokusiramo na trenutnu dinamiku procesa normalizacije odnosa i u tom kontekstu pažljivo pratim razvoj situacije kada je reč o nedavnoj uredni Centralne banke Kosova o plačanju gotovinom i posledicama na srpsku zajednicu“, naglasio je Lajčak.

Kada je reč o drugim aktivnostima, Lajčak je najavio put u Firencu, gde će kao profesor na Institutu evropskog univerziteta govoriti o različitim aspektima Zapadnog Balkana.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.