MUP: Napad na Burića dokaz da Srbija nije promenila pristup prema onima koji rade u institucijama

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova osudilo je napad na predsednika Skupštine opštine Leposavić Gorskog Burića i ocenilo da je paljenje njegovog vozila dokazuje da Srbija nije promenila svoj ...
Image
Foto: Kontakt Plus

„Ovaj napad na Burića dokazuje da Srbija nije promenila svoj pristup i svoje zločinačke napade na građane Srbe koji su lojalni institucijama Republike Kosovo. Ovaj čin je nastavak uzastopnih paljenja automobila Srba koji sarađuju ili se angažuju u institucijama naše Republike“, navedeno je u saopštenju MUP-a Kosova.

Dodali su da se ovakvi napadi Srbije koji su usmereni na kosovske Srbe koji se angažuju u institucijama Kosova, imaju za cilj da stvore neizvesnost među građanima i prenesu poruku o sudbini onih koji žele da se angažuju u kosovskim institucijama.

Ministarstvo je takođe pozvalo kosovsku policiju na maksimalnu posvećenost u rasvetljavanju ovog slučaja i privođenju počinilaca pravdi.

„Naše institucije će i dalje biti otvorene za angažovanje i na usluzi svim našim građanima bez razlike“, navedeno je u saopštenju.

Kosovska policija je saopštila da je danas ujutro informisana o podmetanju požara u privatnom vozilu predsednika Skupštine opštine Leposavić.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.