N. V. usvojena mera jemstva, očekuje se da bude pušten danas

Usvojena je mera jemstva.
Image
Foto: Pexels

Srbinu N. V. iz Leposavića, usvojena je mera jemstva i očekuje se da bude pušten danas, potvrdio je za Radio Kontakt Plus njegov branilac, advokat Predrag Miljković.

Osnovni sud u Mitrovici danas je usvojio predlog odbrane N. V. o određivanju mere jemstva. Rešenjem suda, zamenjena je mera pritvora u meru jemstva, koju je advokat Predrag Miljković danas položio, te se puštanje N. V. na slobodu očekuje u toku dana.

“Takođe, uz meru jemstva, sud je naložio odbrani da dostavi putne i lične isprave osumnjičenog, a istim rešenjem je i odbijen zahtev tužilaštva za produženje pritvora za još dva meseca. Sud je ocenio da postoji samo opasnost od bekstva koje će se eliminisati polaganjem određenog iznosa novca, odnosno kaucije”, pojasnio je advokat Miljković.

N. V. je uhapšen 16. juna zbog navodnog napada na novinare 29. maja u Leposaviću.

Njemu je potom 18. juna određen tridesetodnevni pritvor, a na teret su mu se stavljala tri dela: Uništenje ili oštećenje imovine, izazivanje rasne mržnje i netrpeljivosti, i učešće u delima huliganizma.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja, 16. juna je izvestio o hapšenju N. V. uz fotografiju lica sa kapuljačom i tamnim naočarima, tvrdeći da je u pitanju N. V. navodeći da je učestvovao u napadu na albanske novinare 29. maja u Leposaviću.

Međutim, i prijatelji, i advokat N. V. tada su tvrdili da je napravljena dvostruka greška – mladić nije maskiran, i spomenutog dana se zapravo nalazio nekoliko reda iza maskirane osobe na protestu, otkrivenog lica.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.