18:12, 21.12.2021 Izvor: Radio Kontakt Plus

Odbor SL u Štrpcu: Brutalni upad i zastrašivanje porodica funkcionera, udar na novo rukovodstvoU reakciji na jutrošnja hapšenja u Štrpcu, posle direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Srpske liste, oglasio se i opštinski odbor Srpske liste u ovoj opštini. 

odbor-sl-u-strpcu-brutalni-upad-i-zastrasivanje-porodica-funkcionera-udar-na-novo-rukovodstvo

Foto: Srpska lista

Kako navode, na upravo održanoj sednici odbora, najopštrije je osuđen način na koji je policija izvela akciju u Štrpcu, a u kojoj su, kako tvrde, deca i porodice funkcionera Srpske liste bile izložene "brutalnim upadom u njihove domove" i "zastrašivanjem u ranim jutarnjim satima". 

"Takođe, ovo je svojevrstan udar i na novo opštinsko rukovodstvo koje je od prvog dana krenulo da radi u interesu građana, da probleme rešava institucionalno, da se pitanje Brezovice, kao i druga pitanja reše na način da se izbegnu bilo kakvi problemi što, ponavljamo, očigledno nekome ne ide u prilog" - navode u saopštenju dostavljenom našoj redakciji. 

"Činjenica je da je ceo proces mogao da se uradi na drugačiji način, ali je očigledno nekom bila potrebna medijska i filmska predstava kako bi se, ne samo zastrašile porodice naših istaknutih funkcionera, već kako bi se poslala i poruka svim drugim građanima da nakon akcija na severu, sada u jednoj većinsko srpskoj opštini na jugu, se sprovode slične akcije pod izgovorom borbe protiv korupcije" - stoji u saopštenju ovog odbora. 

Dalje dodaju da je narod Štrpca "duboko uznemiren zbog svega onoga što je danas moglo da se vidi u Štrpcu". A "sejačima mržnje" u opštini Štrpce, odnosno, "onima koju se raduju i tokom celog dana na razne načine pozdravljaju brutalne upade u porodične domove naših sunarodnika", poručuju da će pravda pobediti: "Pobediće ih srpski narod kao što smo ih i do sada pobeđivali!". 

"Blokada institucija gde je Opština Štrpce bila tokom celog dana zatvorena, kao i blokirane ulice tokom celog jutra vratila su nas u vreme za koje smo mislili da je davno iza nas" - navode.

"Opštinski odbor Srpske liste, svi njeni članovi, pružaju nedvosmislenu podršku svim privedenima članovima Srpske liste i njihovim porodicama. Znamo i verujemo da će se dokazati da su optužbe protiv njih neosnovane. Celokupnu situaciju i način na koji je sprovedena akcija vidimo kao atak na sve nas, atak na Srpsku listu, na Bratislava Nikolića koji se godinama borio i izborio za mir i suživot, da opština Štrpce danas bude primer multietničnosti na Kosovu, što očigledno nekom smeta" - zaključuju. 

Podsetimo, rano jutros Kosovska policija je uhapsila deset osumnjičenih među kojima je, kako je navedeno iz tužilaštva, i bivši predsednik opštine Štrpce, direktor urbanizma, još nekoliko funkcionera i vlasnika preduzeća, zbog sumnje da su počinili krivična dela primanje mita, davanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja. 
 
Tagovi: Srpska listaŠtrpceKosovo

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije