Odbori Narodne stranke iz Gnjilana i Kosovske Kamenice povukli članstvo

Odbori Narodne stranke iz Gnjilana i Kosovske Kamenice su juče nakon sednice raspuštenog pokrajinskog Odbora Narodne stranke za KiM doneli odluku o povlačenju iz članstva ove stranke, saopšteno je.
Image
Foto: Wikipedia

Napominju da se ne slažu sa raspuštanjem Pokrajnskog odbora od strane predsedništva Narodne stranke i razrešenjem Žarka Ristića sa mesta predsednika ovog odobra.

„Smatramo da onaj, koji nas je i okupio, treba da bude na čelu borbe za naša prava. Žarko Ristić je u ime Narodne stranke uspeo da nas svojim integritetom okupi u borbi za prava Srba na Kosovu i Metohiji. Svoje poverenje smo poklanjali raznim liderima više puta, i više puta smo bili izigrani, tako da nećemo praviti iste greške koje su proizilazile iz nejedinstva i neprincipijelnosti koja se ogledaju i u činu smene onog koji nas je okupio“, naveli su u saopštenju.

Ističu da će nastaviti da „prate sudbinu“ Žarka Ristića i Miroslava Aleksića kao novog opozicionog lidera, koji ih je, kako navode, više puta posećivao i razumeo njihovu muku.

„Miroslav Aleksić kao buduci lider opozicije svakako zaslužuje našu podršku, jer smo ga upoznali kao čoveka čistih namera, koji nikada nije imao problem da nas poseti, razume i bori se za nas“, zaključuje se u saopštenju Narodne stranke Kosova i Meothije.

U prilogu saopštenja nalazi se i podrška kandidaturi Miroslava Aleksića za predsednika Narodne stranke potpisana od strane Opštinskog odbora Kosovska Kamenica koji broji pet članova i šest članova Opštinskog odbora Lipljana.

Izborna skupština Narodne stranke zakazana je za 22.10.2023. godine.

Kim


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.