Osmani sa Hovenijerom o deeskalaciji na severu: Pretnje novim pripadnicima KP-a moraju svi da osude

Sprovođenje dogovora o deeskalaciji na severu - jedna je od tema sastanka kosovske predsednice Vjose Osmani i američkog ambasadora, Džefrija Hovenijera - potvrđeno je iz kabineta kosovske predsednice.
Image
Foto: Kabinet kosovske predsednice

Međutim, u saopštenju za medije iz kabineta kosovske predsednice sa današnjeg sastanka nema detalja o razgovoru u vezi sa ovom temom, već je navedeno da je Osmani istakla da „pretnje iz Srbije i njenih kriminalnih grupa kosovskim policajcima koji pripadaju nevećinskim zajednicama imaju za cilj da obeshrabre zajednice na Kosovu od učešća u javnom institucionalnom životu“.

Zato je, dodaje se u saopštenju – Osmani „ponovila da ove akcije moraju svi da osude“.

Na sastanku je bilo reči io bilateralnoj saradnji Kosova i SAD, pri čemu su ocenjeni zajednički projekti koji doprinose produbljivanju ovih odnosa. Na sastanku je takođe istaknuta potreba daljeg intenziviranja saradnje u ovom pravcu – stoji takođe u saopštenju.

Podsetimo, Kosovska policija potvrdila je da sutra počinje novo povlačenje pripadnika KP-a iz i oko opštinskih zgrada na severu Kosova koje su nasilno preuzeli pod kontrolu 26. maja.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.