Osmanijeva i predstavnici opozicionih stranaka o nedavnim dešavanjima na severu Kosova

Kosovska predsednica Vjosa Osmani i predstavnici opozicionih stranaka u prištinskom parlamentu razgovarali su o situaciji na severu.
Image
Foto: klankosova.tv

U saopštenju kabineta Vjose Osmani piše da je sa Memljijem Krasnićijem, Ljumirom Abdidžikuom i Ramušem Haradinajem disukutovala “o dešavanjima u Banjskoj kod Zvečana, radu kosovskih institucija i opasnostima koje Srbija izaziva”.

Navedeno je i to da su sagovornici “čestitali Osmanijevoj na zalaganju i odličnom radu kada je reč o suprotstavljanju strukturama koje su izvele teroristički napad u Banjskoj”.

Krasnići, Haradinaj i Abdidžiku su “izrazili duboku zahvalnost za posvećenost i žrtvu policije u zaštiti suvereniteta, teritorijalnog integriteta i svih građana Kosova”.

Osmanijeva je poručila svojim sagovornicima da je “nacionalno jedinstvo imperativ u ovim teškim vremenima za Kosovo i tome svi moraju da doprinesu”.

Zahvalila je opozicionim strankama “zbog korektnog odnosa i podrške bezbednosnim institucijama u ovoj fazi suočavanja sa destabilizujućom agendom Srbije protiv Kosova”.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.