Patrijarh sa učenicima i vernim narodom iz Goraždevca

Patrijarh srpski Porfirije, danas je u Pećkoj patrijaršiji po povratku iz Visokih Dečana dočekao učenike i verni narod iz Goraždevca, javlja Radio Goraždevac.
Image
Foto: Radio Goraždevac

Vrhovni poglavar Srpske pravoslavne crkve, je zajedno sa monasima i monahinjama dočekao verni narod u Pećkoj patrijaršiji.

Patrijarh je u svom govoru naglasio da se nada da će se uvek tako okupljati, radovati jedni drugima i veseliti napretku.

„Siguran sam da ćemo se sretati mnogo puta i ovde a daće Bog i u Goraždevcu. Pre svega da se sabirajući se na jednom mestu radujemo jedni drugima. Da ponesemo bremena jedni drugima. Da se veselimo napretku i svemu onome što je dobro i za nas ali i za sve ljude. Da nosimo svoj krst kakav god da je sa željom da taj krst ne bude samo naš nego da bude uvek i krst Hristov“, kazao je patrijarh.

On je dodao da je dolazak Hristov uvek svedočenje ljubavi Božije i iz svedočenja svake vrline i svakoga dobra koje proizilazi iz te ljubavi njegove.

„A to dobro podrazumeva ono što je za nas veoma važno i možda najdragocenije i najvažnije a to je mir. Mir koliko je potreban i nepohodan svuda u svetu sada više nego ikada isto toliko je potreban i nama. Naučila nas je istorija i naši pojedinačni životi i staze da mir dolazi kao dar Božiji onome i onima koji se za taj put opredeljuju“, poručio je patrijarh srpski.

On je slušao tradicionalne pesame koje su pevala deca u narodnim nošnjama i koja su ga jako obradovala.

Nakon toga je narod iskoristio priliku da ostatak večeri provede u razgovoru sa patrijarhom Porfirijem, prenosi Radio Goraždevac.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.