Petković o sastanku sa Kvintom: Svima jasno da je Kurti glavni krivac, Srbi apsolutno ugroženi

Direktor Kancelarije za KiM poručio je večeras povodom ukidanja dinara na Kosovu da će Srbija odluke po tom pitanju donositi strpljivo, mudro i odgovorno.
Image
Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KIM Petar Petković izjavio je večeras, nakon sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa ambasadorima zemalja Kvinte u zgradi Predsedništva zbog ukidanja upotrebe dinara na Kosovu, da je „svima na sastanku bilo da je Aljbin Kurti glavni krivac“.

Kabinet predsednika Srbije Aleksandra Vučića objavio je večeras da neće biti saopštenja o sastanku koji je on održao sa predstavnicima zemalja „velike petorke“ i Evropske unije, navodeći da bi svaka formalna reč bila suvišna.

Petković je novinarima nakon sastanka rekao da će Vučić i sutra imati brojne razgovore kako bi neko „konačno zaustavio ovakvo ponašanje Aljbina Kurtija“, dodajući da su Srbi na KiM apsolutno ugroženi odlukom o ukidanju dinara.

„Odluke ćemo donositi strpljivo, mudro i odgovorno, imajući pred sobom dugoročni cilj. U narednih dan-dva, predsednik Vučić će se obratiti javnosti sa svim informacijama u vezi sa ovom temom, ali i položajem Srba na Kosovu i Metohiji, koji je apsolutno ugrožen ovom odlukom o ukidanju dinara“, naveo je on.

Petković je ocenio da „nikada nije prisustvovao težem razgovoru“, ali da je Vučić „vrlo snažno branio interese srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, pre svega njihovo pravo na opstanak i život“.

Srbima na Kosovu i Metohiji, Petković je poručio da iza sebe imaju državu Srbiju i da će se ona boriti za zaštitu njihovih prava.

„Srbi imaju pravo na Kosovu i Metohiji da žive, da opstaju, da imaju svoju budućnost, da koriste platni promet i da funkcionišu naše institucije. Od toga nikada nećemo odustati“, kazao je on.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.