Petković: Patolozi utvrdili da je Mijailović ubijen dok je ležao na leđima

Saopštio direktor Kancelarije za KiM
Image
Foto: Kancelarija za KiM

Na osnovu fotografije Bojana Mijailovića ubijenog u Banjskoj, naši patolozi utvrdili da je ulazna rana u predelu levog kapka, a izlazna sa desne strane glave, što govori da je ubijen dok je ležao na leđima, saopštio direktor Kancelarije za KiM Petar Petković. Tražimo od Kfora i Euleksa da budu objektivni i neutralni, ističe Petković.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković kaže da Kosovska policija nije dozvolila Euleksovim istražiteljima da učestvuje u istrazi onoga što se dogodilo u Banjskoj, jer nije želela da se sazna kako su Srbi ubijeni.

„Naši patolozi na osnovu fotografije ubijenog Bojana Mijailovića utvrdili su da je ulazna rana u predelu levog kapka, a izlazna sa desne strane glave, što govori da je ubijen dok je ležao na leđima“, rekao je Petković i dodao da je egzekucija izvršena „anfas“.

Petković je, na konferenciji za medije, pokazao fotografiju ubijenog Bojana Mijailovića, navodeći da je dobio saglasnost njegovih roditelja.

Prema njegovim rečima, vidi se da je desna noga Mijailovića u nepravilnom položaju.

On je prvo ranjen tako što je pogođen u noge, a onda je izvršena egzekucija, kaže Petković.

Napominje da je u redovima kosovskih policajaca bilo plaćenih ubica i ističe da je pitanje obdukcije ključno.

„U odgovoru Euleksa Beogradu kažu da je obdukcija obavljena 26. septembra, a na smrtovnici piše da je obavljena 25. septembra. Neko ovde ozbiljno laže i zato je važno da vidimo izveštaj. Mnogo je laži Aljbina Kurtija, lagali su i o broju ljudi u Banjskoj – 30, 40, sada 90, pa da je policajac stradao u unakrsnoj vatri, a sada da je stradao od eksploziva. Mnogo nelogičnosti ukazuje da Priština lažira činjenice i zato je jasno zašto je Euleks odbijen da prisustvuje istrazi“, kaže Petković.

Tražimo od Kfora i Euleksa da budu objektivni i neutralni

Direktor Kancelarije za KiM ističe da Beograd do danas nije dobio odgovor ni na drugo pismo Euleksu, u kom su traženi odgovori na pitanja koja se odnose na obdukciju.

„Mi ćemo i dalje insistirati na tom pitanju i tražiti da se utvrdi istina zbog čega je Kosovska policija zabranila Euleksovim istražiteljima da budu na licu mesta“, kaže Petković.

Ističe da se teror Aljbina Kurtija nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji pojačava iz dana, a da je on dodatno ohrabren zato što nema adekvatne reakcije sa Zapada, pre svega međunarodnih organizacija na KiM.

„Ne tražimo niti od Kfora, niti od Euleksa da stane na stranu srpskog naroda, koji trpi teror svakog dana. Samo tražimo da budu objektivni i da budu neutralni“, poručuje Petković.

Podsetio je da je u danu kada su ubijeni Srbi sahranjeni uhapšen L. J., koji je krenuo na sahranu u Vrnjačku Banju kako bi se, ističe, oprostio od školskog druga Stefana Nedeljkovića.

„Dan pre toga Kurti je maltretirao trojicu Srba u Gornjim Varagama, jer su se usudili da idu u svoju šumu, a u petak Kurtijeva policija upada u bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici, maltretira lekare, pacijente, razvaljuje bolničke prostorije, a sve tražeći stan Milana Radoičića“, rekao je Petković.

Napominje da su otišli i do vrtića i to ulicom kojom su đaci u tom trenutku išli u školu.

„Srbi koji su napustili KiM strepe za svoje porodice, oni planiraju da u jednom trenutku povuku i svoju decu i svoje supruge, jer vide kako na sve načine maltretiraju narod“, istakao je Petković.

Beograd će se, kaže, boriti da sačuva slobodu, ali pre svega mir srpskog naroda, jer, ističe, ako toga nema, nastaviće se iseljavanje, što je, ocenjuje, i cilj Aljbina Kurtija. Očigledno je, ističe, da srpski narod na KiM ne može više da trpi teror.

RTS


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.