Petković: Uhapšeni M.M. nije nikakav kriminalac već istaknuti sportista

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, izjavio je da je danas uhapšeni M.M. uhapšen po "ličnom Kurtijevom nalogu".
Image

Petković je podcrtao da je M.M. istaknuti sportista, trener kik-boks kluba, da nema kriminalni dosije i da nije kriminalac.

„Oni su nišanili slučajne prolaznike, držali su ih na nišanu sa dugim cevima. To je Kurtijeva policija koja služi da bi maltretirala srpski narod“, naveo je Petković, podsećajući na nedavna hapšenja R.P. i D.O. u Zvečanu.

Prema njegovim rečima, Kurti je napravio opsadno stanje u Kosovskoj Mitrovici, navodeći da je M.M. „mesecima jurila“ Kosovska policija.

„Tokom hapšenja napravljeno je opsadno stanje, veliki broj je ušao u severni deo, policija je bacala suzavac na ljude na ulicama i nišanila slučajne prolaznike“, rekao je Petković i dodao da se nalazimo u najtežoj situaciji do sada.

Predsednik Aleksandar Vučić je, kaže, tokom dana razgovarao sa Lajčakom i međunarodnim zvaničnicima kako bi „urazumili“ Kurtija.

Sutra u Beograd dolazi komandant KFOR-a koji će se sastati sa predsednikom Vučićem i načelnikom generaštaba Milanom Mojsilovićem.

Podsetimo, specijalne jedinice Kosovske policije uhapsili su danas u centru severnog dela Kosovske Mitrovice M.M. Detaljnije u posebnoj vesti.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.